Songtekst schrijver gezocht

Songtekst schrijver gezocht?

Songtekst schrijver gezocht? Laten schrijven door Andreasen.nl is een prettige manier van samenwerken aan een nieuwe song. Zit je in een leuke coverband en je wilt graag een eigen nummer opnemen? Dat is superleuk en leerzaam om te doen! Beschikken jullie over genoeg muzikale creativiteit, maar de lyrcis ontbreken? Geen probleem! Songtekst schrijver Jeroen Andreasen vindt het erg leuk om een songtekst te schrijven voor jullie band. Geef mij door welke genre, gevoel en steekwoorden er in de song moeten komen en ik verwerk die punten. Je kunt mij de melodie en zanglijn toesturen of je kiest ervoor om dit pas te maken na ontvangst van de tekst. Onlangs schreef ik nog een song voor de band No Nonsense, de lyrics en link naar de song op Soundcloud vind je hier.

Liedtekstschrijver gezocht

Liedtekstschrijver, songtekstschrijver, liedjesschrijver, hoe je het ook wilt noemen. Je zoekt iemand die een songtekst kan schrijven zodat jij een eigen nummer hebt. Een unieke song waar je zelf de muziek onder kunt zetten. Of, of je hebt al een gave melodielijn, maar de woorden missen? Dan schrijf ik graag voor jou. Of dit nu Engels of Nederlands is, Rock of Pop, ik kan het! Uiteraard in overleg en wellicht na een conceptversie of 3 ? Het is in ieder geval tot nu toe altijd goed gegaan.

 

Hoe werkt een songtekstschrijver?

Dat is een goede vraag! Eigenlijk maak ik een soort gedicht. Ik bepaal vooral het genre, de stijl, het gevoel bij de tekst. Dan moet je ook goed realiseren wie het gaat opvoeren. Solo, een band, een meidengroep?  En voor wie, natuurlijk. Wie is je doelgroep.  Dan de rijm, heb je een voorkeur? Geef het vooral door. Al deze zaken worden op voorhand besproken en doorgestuurd per mail zodat ik er later nog naar terug kan bladeren. Mocht er al een melodielijn bestaan, dan kost dit me meer moeite om daar de tekst in te gieten. Die extra tijd bereken ik je door.

 

Auteursrecht en kosten songtekstschrijver

Voor het schrijven van een songtekst breng ik kosten in rekening. Dat zijn de uren die ik spendeer om het te schrijven. Daarnaast blijft de tekst auteursrechtelijk mijn eigendom. Daar hoef je verder niet veel mee te doen, het is jouw of jullie song. Alleen is het handig om rekening te houden dat als je ooit handenvol met zakken geld gaat verdienen aan de song, je wettelijke auteursrechten bent verschuldigd. Niets meer, niets minder.